Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet altererad?

 1. Mineralet förekommer med bentonit som en altererad produkt av klinoptilolit från vulkanisk aska och tuff med hög glashalt.

  Pyrofyllit förekommer i stenar av fyllit och schistos, ofta tillsammans med kyanit, av vilken den är en altererad produkt.

  Enligt altererade tjockt med tunt inom paradigm i vissa bymål väster om älven, där maskulina ord på finalt -l hade tunt, men feminina och neutrala ord hade tjockt.

  Mest känd då som nu för sitt mångåriga samarbete med Händel och sin virtuosa sång och melismer, många manliga hjälteroller i Händels operor är skrivna eller altererade för honom.

  I sin mest korrekta betydelse används termen endast om sådana förändringar i diatoniska skalsystem och dessutom om sådana förändringar som (i ett harmoniskt sammanhang) inte påverkar den grundläggande funktionen hos den harmoni där den altererade tonen ingår.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ivan

  Rysk form av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Vanja

  Rysk smekform av namnet Ivan (från hebreiska Johannes: Herren är nådig). I Sverige uppfattat som kvinnonamn.

  Mest sökta

   Hur böjs altererad?

   adjektiv
   positiven altererad
   ett altererat
   den|det|de altererade