Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet anbefallning?

 1. Där målade han ett år under Giovanni Baldini, varefter han 1500 reste till Bologna, där han arbetade under sin berömde landsman Lorenzo Costa och genom hans anbefallning fick hertigen av Mantua till beskyddare.

  Denne sände honom med en anbefallning 1745 till Paris, där han gjorde stor lycka med några medelmåttiga tragedier i Voltaires stil, bland annat Denys le tyran (1748) och Aristoméne (1749), och kom på modet.

  Zichy studerade vid akademien i Wien och var elev av Ferdinand Georg Waldmüller och blev på dennes anbefallning lärare för en storfurstinna i Ryssland, lämnade hovet 1850, men återvände 1856, blev 1859 hovmålare och stannade som sådan, till dess han 1874 flyttade till Paris.

  Efter sin egen mening skulle han vara kvalificerad att bli brodern Christians efterträdare, men en inspektion av Observatoriet, där han var observator, företagen efter Konsistoriums order av professorerna Christian Gottlieb Kratzenstein och Christen Hee, föll ut på det sättet, att Horrebow knappast fick någon anbefallning från Köpenhamns universitet.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta

   Hur böjs anbefallning?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen anbefallninganbefallningen
   genitiven anbefallningsanbefallningens