Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet anno dazumal?

 1. Hans resonemang om varför detta korståg är en historisk orimlighet följer nutida forskning tätt i spåren och levereras på ett kärnfullt sätt som hade fått en nationalromantiker av anno dazumal att sätta punschen i vrångstrupen.

  Oscar II lär ha haft fastigheten som kärleksnäste anno dazumal och en sipp granne mittemot lät därför mura upp en varnande djäfvul på väggen.

  Bakom revyn som har nummerflickor från anno dazumal står ett erfaret gäng med veteraner som körde sina första gags när förra seklet var tämligen ungt.

  En almanackors samling från anno dazumal bekräftar det!

  Stilen är anno dazumal och här kommer så småningom vikingaskeppet från Äskekärr att placeras i rekonstruerat skick.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta