Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till appropriera

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet appropriera?

 1. Allmänheten gör en bred tolkning av Allemansrätten medan tomtägaren anser att han även besitter rätten till att appropriera strandavsnittet och därmed förhindra eller utestänga besökare från stranden.

  Detta ökar ytterligare tolkningsmöjligheterna och motiverar fler medskapare i olika situationer att interagera och fysiskt appropriera och delegera mening till gränssnittet.

  Tanken var att SI genom att själva appropriera skådespelssamhällets representationer skulle kunna skapa subversiva och kritiska effekter.

  Internalisering som process är inte bara att överta/bemästra någonting utan också att appropriera – att göra något till sitt eget.

  De pratar fortfarande om propaganda som något positivt och försöker skapa uppmärksamhet genom att appropriera arenor som upprätthåller det demokratiska systemet som till exempel Almedalen eller bokmässan.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Lage

  Fornnordiskt namn med betydelsen sällskap, sannolikt i meningen kamrat.

  Besläktade namn: Lave, Lago

  Mest sökta