/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till appropriera

Hur upplevde du uppläsningen av appropriera?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet appropriera?

  1. Allmänheten gör en bred tolkning av Allemansrätten medan tomtägaren anser att han även besitter rätten till att appropriera strandavsnittet och därmed förhindra eller utestänga besökare från stranden.
  2. Detta ökar ytterligare tolkningsmöjligheterna och motiverar fler medskapare i olika situationer att interagera och fysiskt appropriera och delegera mening till gränssnittet.
  3. Tanken var att SI genom att själva appropriera skådespelssamhällets representationer skulle kunna skapa subversiva och kritiska effekter.
  4. Internalisering som process är inte bara att överta/bemästra någonting utan också att appropriera – att göra något till sitt eget.
  5. De pratar fortfarande om propaganda som något positivt och försöker skapa uppmärksamhet genom att appropriera arenor som upprätthåller det demokratiska systemet som till exempel Almedalen eller bokmässan.
  6. År 1935 skrev Ivar Lassy tillsammans med Yrjö Sirola en inledning till en jubileumsutgåva av Kalevala, i vilken de två männen gick hårt åt de borgerliga tendenserna i Finland som försökte appropriera Kalevala för vad de ansåg vara " imperialistiska" och " fascistiska" syften.
  7. Mimikry kan också användas subversivt genom att underminera de maktstrategier som kolonisatören använder – att till exempel hänvisa till den koloniserande kulturens/rasens överlägsenhet – genom att visa att dess egenskaper och beteende inte är exklusiva för kolonisatörens kultur/ras, utan kan approprieras eller framföras (performativt) även av den koloniserade.
  8. Genom att den borgerliga klassen hade approprierat den avantgardistiska kulturen hade all konst, alla subversiva former och alla symboliska värden förvandlats till varor.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Anders
  Svensk variant av det grekiska namnet Andreas: man eller manlig.
 • Andreas
  Grekiskt namn som betyder man eller manlig.
Besläktade namn: Nanne, Antti, Antero, Ante, Andy, Andris, Andrew, Andres, Andrej, Andras

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2