Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till avsäga sig allt ansvar

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avsäga sig allt ansvar?

 1. Med detta resonemang kan man ju avsäga sig allt ansvar för vad man gör.

  Jag anser att Liseberg borde ta hänsyn till detta faktum, i stället för att bara avsäga sig allt ansvar för eventuella förluster.

  Om jag handlar en vara som visar sig vara helt felaktig (fel svar på ett antal frågor på ett dvd-frågespel), har då butiken rätt att avsäga sig allt ansvar då jag inte har kvar nåt kvitto?

  TV-seriens titel är hämtad från begreppet Burn Notice, som används av underrättelsetjänster när de vill avsäga sig allt ansvar för någon av sina hemliga agenter, som de inte längre har förtroende för, och därmed avslöjar och " brännmärker" deras identitet och existens.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta