/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bana sig väg

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet bana sig väg?

  1. Dessa understödde i åratal sina bägge före detta elever när de sökte bana sig väg i Stockholm.
  2. Vi är mycket sena och att med brevet från GP försöka bana sig väg förbi militärpoliserna i sina skottsäkra västar verkar utsiktslöst.
  3. Det tog tio minuter för honom bara att bana sig väg genom horden av pressfolk och gratulanter fram till scenen för att hålla sitt seger- och tacktal.
  4. Det handlar om sanningslidelsen som mission, om journalistens privilegierade möjlighet att välja ut väsentligheter och bana sig väg genom skvalet.
  5. Alla dessa vokaler som dras samman skapar ett töcken kring enskilda bokstäver och stavelser, som det tar flera extra månader att bana sig väg igenom.
  6. Då den överlevande kommer ut ur skogen påpekar han för sina vänner att det var rent besvärligt att bana sig väg mellan träden.
  7. En i Skottland för svensk räkning värvad trupp om 300-400 man sökte sig på sensommaren 1612 från Romsdalen bana sig väg till Sverige.
  8. Dessa tvingades slutligen tillgripa det förtvivlade och fullständigt misslyckade försöket att bana sig väg tillbaka till den danska huvudarmén, och det blev en lätt uppgift för Wallenstein att under år 1627 förinta dessa.
  9. Hettner torde ha hoppats att med detta verk bana sig väg till Berlins universitet, men dels dess frisinnade anda, dels den vid de tyska universiteten allt mera härskande filologiska skolmetoden var till hinders.
  10. Ferdinand utnämndes 1632 till generalguvernör över de Spanska Nederländerna, men kunde först 1634 med en armé bana sig väg dit genom Tyskland och bidrog på vägen dit avsevärt till kejsarens seger i slaget vid Nördlingen.
  11. I Sydtyskland åter segrade den franske fältherren Claude Louis Villars över markgreven av Baden i slaget vid Friedlingen, oktober 1702), och följande år lyckades han genom Schwarzwald förena sig med kurfursten av Bayern, vilken, under det fransmännen skyddade hans land, genom Österrike sökte bana sig väg till den i norra Italien stående Vendôme.
  12. Men de banade sig väg och fann friheten utanför etablissemanget.
  13. -efter vilken bedrift han blev general -och när han från Litauen banade sig väg till Warszawa.
  14. Medan de welserska ståthållarna banade sig väg genom djungeln, förlorade de i Coro, den viktigaste platsen, marken under fötterna.
  15. Den onämnbare banade sig väg genom Ordningen för att återvända, bortom Kaos gränser, till sin boning – i en annan Ordning.
  16. Genom La berger e chätelaine 1820 fick han ett namn, och hans ryktbarhet ökades snart genom nya verk, bland vilka La neige 1823 banade sig väg till utlandet.
  17. Det banade sig väg till de flesta scener (Stockholm 1857) och allmänt blivit erkänt som en av de bästa tyska komiska operorna, utmärkt av fantasi, humor, frisk melodi och solid faktur.
  18. Mindre lycka hade han i Paris med operorna Sapho (1851) och La nonne sanglante (1854), varemot Le médecin malgré lui (1858) banade sig väg till utlandet (Stockholm 1864), men tillika ådagalade, att det komiska facket icke var tonsättarens egentliga.
  19. Om hans senare levnadsöden, hans beslutsamma, men fruktlösa uppträdande mot Peisistratos vilken under Solons frånvaro banat sig väg till envåldsmakten, finns sinsemellan avvikande berättelser.
  20. Till stor del har det också varit genom den kanoniska rätten som romerska rättsprinciper banat sig väg in i de germanska ländernas rättssystem och sålunda blivit grundläggande för den moderna rättsutvecklingen.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Enar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Einar
  Nordiskt namn som betyder en som strider ensam eller ensam kämpe.
 • Besläktade namn: Eina, Eje

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2