Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet bibelställe?

 1. Här anknyts till det visuella genom att författaren hänvisar till ett bibelställe som hörde till de mest avbildade.

  Ursprungligen borde detta bibelställe enbart ha varit en förutsägelse av Noak om att israeliterna skulle besegra kanaanéerna och erövra deras land.

  Erikssons förkunnelse karakteriseras bäst av den text över vilken han höll sitt första föredrag, Matteusevangeliet 11:28 – 30 ; detta bibelställe utgjorde grundtonen i hans predikan.

  Ett bibelställe som kan tolkas som stöd för att Jesus befriade dödsrikets själar är Första Petrusbrevet 3:19 – 20, där den avrättade Jesus steg ner för att predika för fångna andar.

  Tvivel har framförts om man av detta enda bibelställe, som är skrivit i ett församlingsvårdande sammanhang, kan dra någon allmän slutsats om att bibeln som helhet kommit till på något övernaturligt sätt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta

   Hur böjs bibelställe?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativett bibelställebibelställetbibelställenbibelställena
   genitivett bibelställesbibelställetsbibelställensbibelställenas