Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet bilberoende?

 1. För Miljöpartiet är hållbara biobränslen tillsammans med minskat bilberoende och effektivare fordon en nödvändig pusselbit för att få ett hållbart transportsystem.

  Våra valda politiker måste ge besked om hur de tar ett långsiktigt ansvar för ett minskat bilberoende i stället för att mörklägga de välkända problemen med massbilismen.

  Det är inte önskvärt och skulle skapa ett glest bilberoende Stockholm istället för en tät kollektivtrafikberoende stad Hälften av alla resor i Stockholms län är tvärregionala och tar ofta längre tid med dagens dåligt utbyggda kollektivtrafik än med bil.

  Det är en ödesfråga för alla bilberoende att vi växlar över till andra drivmedel.

  Istället för att bygga en bilberoende stad med enorma och svåröverblickbara ytterstadsområden knyts nu stadsdelarna samman i en mer klassisk stadsform.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Håkan

  Fornnordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen hög och ättling: högättad.

  Hakon

  Äldre svensk form av det fornnordiska namnet Håkan: hög, ättling, högättad.

  Besläktade namn: Hakvin, Håkon

  Mest sökta

   Hur böjs bilberoende?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativett bilberoendebilberoendet
   genitivett bilberoendesbilberoendets