/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Vad betyder bittorrent?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till bittorrent

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet bittorrent?

  1. Dessutom har han tidigare i år hävdat att fildelning på BitTorrent i Kanada har minskat rejält sedan Netflix etablerades i landet för tre år sedan.
  2. Att överlägset flest intrång sker via BitTorrent och eDonkey är knappast överraskande.
  3. - Genom att använda bittorrent kan vi nå vår publik med mediafiler i full kvalitet.
  4. Kör man bittorrent laddar man alltid upp när man laddar ner.
  5. Materialet överförs med tekniken bittorrent.
  6. – Men vi kommer att agera även mot användare av bittorrent i framtiden.
  7. -Det är mer komplicerat att bevissäkra i bittorrent än i DC, även om det finns möjligheter.
  8. Nej, ni tillåter ju inte bittorrent, till exempel, som är en innehållstjänst – man laddar ner innehåll från nätet.
  9. – Alla svenska illegala filmtjänster oavsett om det är streaming eller fildelning via bittorrent, är anmälda och under utredning.
  10. För att sedan maximera distributionen och göra det så effektivt som möjligt så använder sig bittorrent av flera principer.
  11. – Ja, det är svårare att bevisa ett omfattande intrång med bittorrent och det är bara det som polis och åklagare kan befatta sig med.
  12. Den vanligaste tekniken i dag, bittorrent, innebär att man laddar upp samtidigt som man laddar ned, om man inte aktivt stänger av den funktionen.
  13. -Du laddar oftast ned en film i taget med bittorrent och du visar inte upp en samling av låtar eller filmer som du gör med dc-tekniken.
  14. Andra personer som fildelar filmer via bittorrent kan vanligtvis inte bli spårade, eftersom det ska mycket till för att polisen ska kunna göra en husrannsakan och skaffa bevis.
  15. 5,9 miljoner personer ska ha laddat hem säsongsavslutningen via fildelningstekniken bittorrent under året, överlägset mer än tvåan Breaking Bad, med 4,2 miljoner nedladdningar, och zombieserien The Walking Dead, med 3,6 miljoner.
  16. På grund av att filmen blivit stämd av United States Chamber of Commerce har de valt att distribuera filmen via bittorrent och The Pirate Bay.
  17. Programmet fungerar fortfarande, men sommaren 2006 hade aktiviteten på dessa (genuina) K-Lite-nätverk i stort sett upphört ; användarna hade dels flytt till andra och mer avancerade fildelningsprogram, till exempel bittorrent, dels drivits på flykt av den stora mängd fuskversioner av K-Lite som också etablerats.
  18. Den 1 september 2011 avslöjades det att en krypterad version av Wikileaks stora arkiv med 251 287 icke-redigerade underrättelser från US State Department hade varit tillgängligt via bittorrent i månader, och att kodnyckeln eller lösenordet för att dekryptera varit tillgängligt för dem som vet var man ska leta.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ossian
  Keltiskt namn med oviss betydelse.
 • Oskar
  Keltiskt namn som betyder gudaspjut.

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2