/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för bjudande, menade du bjuda?

Synonymer till bjudande

Hur upplevde du uppläsningen av bjudande?

eller

Vad betyder bjudande?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till bjudande

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet bjudande?

  1. Men kommunen vill ändå sälja Singö skola till högst bjudande.
  2. Första skörden beräknas bli på tjugo kilo och kommer auktioneras ut till högst bjudande.
  3. Husen som byggs på återbrukskursen kommer att aktionernas ut till högst bjudande under hösten.
  4. Nu auktionerar ishockeyklubben Kiruna IF ut sina regnbågsfärgade matchtröjor till högst bjudande på föreningens hemsida.
  5. -Det får anses vara en mycket bjudande formulering, säger Göran Lennmarker (m) ordf i KU.
  6. I ett videoklipp som CNN har tagit del av syns en ung pojke säljas till högst bjudande för gårdsarbete.
  7. Samförstånd mellan alla dem som vilja upprätthålla denna samhällsordning utgör enligt min mening en bjudande nödvändighet.
  8. – Själva upphandlingen är överklagad till förvaltningsdomstolen av ett bjudande företag, säger Göran Grufman på Futurum, Örebro kommuns nya fastighetsbolag med ansvar för skolor och förskolor.
  9. Barnauktion var säljandet av barn till lägst bjudande vid fattigauktioner i Sverige genomförda av socknar och fattigvårdsstyrelser, som kungjordes i kyrkorna.
  10. Om spel misslyckas (dvs om det bjudande laget tar mindre än sju stick) får motståndarlaget dubbla poäng för varje stick över det sjätte.
  11. I sin strävan efter kyrkans underkastelse sålde han biskopsdömen till den högst bjudande, annullerade testamenten som var fördelaktiga för biskopsdömen och kloster och försökte påtvinga sina undersåtar en rationell version av Treenigheten.
  12. Vi gör anspråk på förmånen att dyrka Gud den Allsmäktige i enlighet med vårt samvetes bjudande och erkänner alla människors rätt till samma förmån, att tillbedja hur, var eller vad de vill.
  13. Dock hade han i sitt väsen något strängt och bjudande, som till en tid kunde hindra större förtrolighet i förhållande till såväl elever som medlärare, men det hade också till följd, att alla hyste obegränsad respekt för " Manden", som han kallades.
  14. Vad beträffar utbildning och individens bildning vill Dufour också påvisa att det liberala projektet tenderar att gå emot antikens begrepp ” skola ” (av grekiska σχολή, scholē, på latin otium = fri tid, dvs den tid som inte går åt för arbete och bjudande plikter).
  15. Ehrensvärd skrev om den, som en kritik mot direktör Barnekow, att hon: " agerat directeur af spectaclen, det han bort göra, disponerat om loger, utsålt dem såsom uppå en auction, och som premierministern riksrådet Ulric Scheffer ej var bland de högst bjudande, så geck han miste om sin loge... den var blifvet gifven till en kock och en hofmästare.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sven
  Nordiskt namn som betyder yngling, även väpnare och tjänare under medeltiden.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs bjudande?

adjektiv
positiv en|ett|den|det|de bjudande
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2