Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet daggfrisk?

   1. Bland all denna växthusvishet och alla dessa eldsjälar som älskar att gräva i daggfrisk jord längtar jag efter Ulla Molins nyktra tonfall eller Lotte Möllers mer motspänstiga trädgårdsprosa.
   1. Edwin Ericsson spelade dragspel och Thunman improviserade de första raderna på ” Vi gå över daggfriska berg ” (som senare ändrades till ” daggstänkta ”).
   1. Munthe-Norstedt uppmärksammades snart för sin skicklighet, och i synnerhet blev hennes intima interiörbilder och daggfriska målningar med svenska ängsblommor mycket beundrade.
   1. Under rubriken " Ett mästerverk" jämförde Sydsvenska Dagbladets recensent Daniel Hjort Lindgren med Topelius och fortsatte: " replikerna är lätt arkaiserade, med nästan evangelisk ton, landskapet är daggfriskt stiliserat och allt slår sig samman till att göra Mio, min Mio till ett mästerverk inte bara i barnlitteraturen utan i dikten över huvud".

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Max

Tysk kortform av latinska Maximilian, som är en kombination av namnen Maximus, den störste, och Aemilianus..

Maximilian

Ett latinskt namn som är en kombination av namnen Maximus, den störste, och Aemilianus. Kejsarnamn i tysk-romerska riket..

Hur böjs daggfrisk ?

adjektiv
positiv en daggfrisk
ett daggfriskt
den|det|de daggfriska