/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till diktuppläsning

Hur upplevde du uppläsningen av diktuppläsning?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

diktuppläsning är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet diktuppläsning?

  1. Under 80-talet utvecklades hans diktuppläsning till något friare, mer improviserat med en öppnare hållning till publiken.
  2. Det bjuds också barn- och vuxenteater, seminarier, dans, stadshistorisk utställning samt den nya tidens diktuppläsning genom så kallad poetry slam och spoken word.
  3. Under lördagen var det ett späckat program med alltifrån musikunderhållning till diktuppläsning och sagostundsteater.
  4. Efter en diktuppläsning som skrämde kurskamraterna fick Cho-Seung-Hui individuell undervisning av studie-rektorn Lucinda Roy i två månader.
  5. Signifikativt för genren är således dess kombination av performance och diktuppläsning, vilket ofta innebär att konstformen är tvärestetisk.
  6. På senare tid har den även börjat kallas Esperantodagen och blivit tillfälle för litteratursammankomster inom esperantorörelsen, med bokrecensioner, diktuppläsning mm.
  7. Efter detta inlemmade Schwitters denna diktuppläsning i sina så kallade Merzaftnar där han själv reciterade dikten som han kallade Porträtt av Raoul Hausmann.
  8. Ernst har sagt att han tror att det är omöjligt att återskapa faderns diktuppläsning utifrån partituret, varför han själv valde att spela in dikten 1958 utifrån erfarenheterna ifrån de hundratals uppläsningar av dikten som han själv upplevt som barn under Merzaftnarna.
  9. Han anställdes vid Riddarhuset 1637, och året efter sade han sig ha " putsat upp" hela hovet och arrangerade på uppdrag av Eleonora Katarina av Pfalz baletten Des plaisirs de la vie des enfants sans souci för Eleonora Kristina, ett slags dansdrama med 15 inträden, diktuppläsning och grand ballet, där Beaulieu själv dansade med män och pojkar ut adeln, bl.a. Magnus Gabriel De la Gardie och Karl X Gustav.
  10. År 2011 firades Czesław Miłoszs 100-årsjubileum med flera festivaler, konserter, utställningar och diktuppläsningar.
  11. Medlemmarna, de flesta i 20-årsåldern, träffades på restaurang Tunneln, men även diktuppläsningar till jazzmusik på Nalen arrangerades.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Malena
  Kortform av det hebreiska namnet Magdalena som betyder kvinna från Magdalena. Magdalena var en by i Palestina.
 • Malin
  Svensk variant av det hebreiska namnet Magdalena som betyder kvinna från Magdalena. Magdalena var en by i Palestina.
Besläktade namn: Malene

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs diktuppläsning?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en diktuppläsning diktuppläsningen diktuppläsningar diktuppläsningarna
genitiv en diktuppläsnings diktuppläsningens diktuppläsningars diktuppläsningarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2