Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till dra samman

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet dra samman?

 1. Dessa nervcentra har bland annat till uppgift att dra samman kärlen.

  Det behövs mer svalka för att gravitationskraften ska kunna dra samman stoftmolnen så mycket att de blir täta nog för att till slut börja glöda av att kärnreaktioner tänds.

  - Jag har kallat till ett nytt möte 30 september och det hade inte funnits någon anledning att dra samman alla dessa människor en gång till om jag inte hade känt att vi är väldigt nära en lösning.

  Men måste identitet betyda kontraktion, att dra samman allt det utspridda i den kaotiska samtiden till något mycket litet, till en och endast en rot?

  Palm, ämnesråd på konsulära enheten, som nu ägnar mycket tid att dra samman internationella erfarenheter och utöka samarbetet länder emellan.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Amalia

  Latinsk variant av gotiska namn som börjar med Amal-: verksam.

  Amelie

  Fransk variant av det latinska namnet Amalia, som är en variant av gotiska namn som börjar med Amal-: verksam.

  Besläktade namn: Amalie, Amelia, Emelia, Emelie