Synonymer till göra sig av med

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till göra sig av med

Ur Synonymordboken

Veckans kviss

Tema: Avkoppling

Starta kvissen

MATCHAD: adn-000000000000f092
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Var med och bygg upp synonymordboken

Är grannlaga en synonym till diskret?

Hur används ordet göra sig av med?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Det är ingen hemlighet att SAS håller på att göra sig av med all verksamhet som inte direkt har med själva flyget att göra.
  2. De japanska bankerna föreslås få en tidsgräns på två år för att göra sig av med existerande lån till låntagare som redan gått i konkurs eller riskerar att göra det.
  3. Exempel på piskor är förslaget att göra det svårare för arbetsgivare att göra sig av med äldre genom att exempelvis erbjuda dem tidigarelagd pension i samband med omställningar, anser rapporten.
  4. Rektorerna visar i sina beskrivningar att med den budget ni lagt måste man göra barngrupperna större, göra sig av med personal, dra in på stödet till barn med särskilda behov och stänga fritidshem.
  5. Såväl miljöpartiet som socialdemokraterna anstränger sig också på alla sätt för att locka över så många som möjligt av dem som inte längre känner förtroende för Ohly efter det att han upprepat att han inte kan tänka sig att göra sig av med epitetet kommunist.
  6. Bolaget har under en tid försökt förmå hyresgästen att göra sig av med sina ormar, men han har hittills vägrat och hänvisat till att han har de tillstånd som krävs för att ha sina djur.
  7. Partiet har under åren arbetat med att göra sig salongsfähigt, göra sig av med allt för avvikande medlemmar men är fortfarande i sak ett enfrågeparti med utgångspunkt i invandringspolitiken.
  8. Att göra sig av med mysskapande identitet, vad är det för kaxigt med det, och är det inte att helt göra sig till förort?
  9. Hon bröt mot de etiska reglerna för offentliganställda, när hon gång på gång bad underlydande göra påstötningar hos Monegan för att förmå honom att göra sig av med Wooten.
  10. Med talmannens avgång har de lyckats göra sig av med en syndabock – nu återstår att göra sig av med de andra.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092