/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

havsluft är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet havsluft?

  1. Här skvallrar trävillor med tinnar och torn om tiden då Stockholms societetsdamer reste hit för att andas havsluft och vila upp sig.
  2. Jag passade på att andas in lite havsluft medan jag stannade på bron och tog en titt på de fartyg som låg i innerhamnen och försökte minnas vilken av gatorna som var Wildersgade.
  3. Att andas havsluft var på modet och på piren kunde man promenera ostört fram och tillbaka medan vinden lekte i de spetskantade klänningarna.
  4. Där suger jag i mig havsluft och energi för att överleva året.
  5. Varm havsluft som sveper in över rejält kall mark är något av det sämsta som kan drabba flyget.
  6. Tre grader minus med en rå havsluft där en tafatt köldknäpp inte hunnit plocka bort fukten.
  7. Ytor målade med polyesterfärger utsätts för havsluft vid Korrosionsinstitutets forskningsstation på Bohus Malmön i Bohuslän.
  8. En luftrenare som lovar göra inomhusluften hemma ren och frisk som havsluft.
  9. Dess dalar genom kustbergen tillåter sval, fuktigt havsluft komma in i det kalla inre.
  10. Lindahl hade studerat ben-och körteltuberkulos, och funnit att solljus och havsluft kunde gynna tillfrisknandet.
  11. Under första halvan av 1800-talet tog dåvarande ägarna till Stenungsön, systrarna Betty och Malvina Kihlman, intryck av dåtidens läror om stärkande bad och havsluft, och troligen även av omgivande orters framgångar som badorter.
  12. Isande havsluft blåste in över Strandvallen, förmodat tungsprunget naturgräs samt ett både hemma-och formstarkt Mjällby på andra sidan mittlinjen – Djurgården stod inför en, på förhand, tuff utmaning i sin ambition om att försvara den medaljplats man befann sig på inför allsvenskans näst sista omgång.
  13. Bland dessa verk finns Kammarmusik (1902), Aftonsamkväm (samma år, Nationalmuseum i Stockholm), Aftonsällskap i ateljén (1905), Sommardag (några barn i ett rum med öppna fönster och utsikt över havet, rummet uppfyllt av sol och havsluft, 1906, Luxembourgmuseet).
  14. Två vindlägen dominerar: främst en stadig västlig vind, som transporterar fuktig havsluft till Berlin och kan uppnå höga vindstyrkor under vintern, men även en sydostlig vind, som transporterar torr inlandsluft till Berlin vid högtryck över Central-och Östeuropa och leder till hetta under sommarmånaderna och kalla vinterdagar under vintern.
  15. Norge ligger på samma breddgrad som Alaska, mellersta till norra Kanada, Grönland och Ryssland, men eftersom havstemperaturen utanför Norge ligger 5-10°C över motsvarande platser på samma breddgrader, och för att landet tar emot tempererad havsluft med västvindarna, ligger också lufttemperaturerna över motsvarande platser på samma breddgrader.
  16. Kusterna är alltid senare då den varma havsluften gör att dagstemperaturen stiger.
  17. Eftersom Göteborgsskulpturen var i bronsbeklädd zink korroderade den snabbt i den göteborgska havsluften.
  18. Här kommer havsluften in och ställer till det med fuktig luft och regn, säger Hans Borkmann, instruktör vid Brudarebacken.
  19. – Det beror nog på havsluften men också på att vi spelar mycket i Helsingborg, säger Camilla Östberg, som är spelansvarig i butiken som nu fått många nya spelsugna.
  20. Han grundade 1904 Kustsanatoriet Apelviken, beläget vid Lilla Apelviken söder om staden, övertygad om att havsluften skulle ha en läkande inverkan på skrofulösa (tuberkulösa) barn.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs havsluft?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en havsluft havsluften
genitiv en havslufts havsluftens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-06-29

 • Peter
  Svensk form av det latinska namnet Petrus med betydelsen klippa.
 • Petra
  Femininform av det latinska namnet Petrus med betydelsen klippa.
 • Besläktade namn: Peder, Pedro, Petri, Petrus, Pierre, Pieter, Piotr, Petter

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2