Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till irra omkring

Synonymer till irra omkring

Användarnas bidrag

irra
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet irra omkring?

 1. Han halshöggs på 1300-talet, men än i dag kan man se honom irra omkring i slottet med sitt avhuggna huvud fastbundet vid kroppen.

  Nej, han nöjer sig med att gestalta deras tomhet, den yttre såväl som den inre och även om inte alla han skriver om är arbetslösa, tycks också de som jobbar irra omkring i den riktningslöshet och leda man gärna, visserligen ofta felaktigt, förknippar med arbetslöshet.

  Då föddes tanken på hur det skulle vara att irra omkring i huset och öppna dörrar som dolde den ena märkliga skådespelaren efter den andra.

  Han mobbas för att han är avvikande och för sitt dumma uppförande, som att irra omkring och leta efter dörrhandtag, när alla vet att man ska trycka på en knapp för att öppna dörren.

  Här gäller det att spara tid och inte irra omkring efter bra krogar som man ändå aldrig hittar.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är bleke en bra synonym till ordet lugn?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta