Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet irreligiositet?

 1. Något annat som kännetecknar Israels synsätt är att han framhåller det han kallar "radikal upplysning", en tradition som växte mer i skymundan och vars företrädare anklagades för irreligiositet och libertinism.

  Han anklagades för irreligiositet, varför han avsattes 1723 från sin professur, och förvisades ur Preussen, men blev istället professor i matematik i Marburg.

  På grund av sina ständiga tvister med landets prästerskap blev Jaabæk beskylld för irreligiositet ; men som hans anteckningar visar, var han en varmt troende kristen, och hans ofta starkt klandrade brist på sinne för högre kultur har sin förklarande motsats i det intresse han ägnade allmän folkupplysning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Björn

  Nordiskt namn som betyder björn.

  Bjarne

  Norskt namn som betyder björn.

  Besläktade namn: Björne, Björner

  Mest sökta

   Hur böjs irreligiositet?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen irreligiositetirreligiositeten
   genitiven irreligiositetsirreligiositetens