Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet irrigation?

 1. Konstbevattning, alt. irrigation, innebär en artificiell tillförsel av vatten på torra åkrar.

  En internationell konsensus om när och hur man använder transanal irrigation för personer med tarmproblem publicerades 2013.

  Översvämningsbevattning (engelska flood irrigation) är en bevattningsmetod som innebär att marken översvämmas och vattnet får sedan infiltrera marken.

  Transanal irrigation (TAI)/tarmsköljning av ändtarm och tjocktarm hjälper tarmen att tömmas på avföring genom att föra in vatten i ändtarmen via anus.

  För att styra symtomen, kan lavemang och transanal irrigation vara sätt att tömma tarmen inför tex aktiviteter där man inte vill drabbas av plötslig avföringsinkontinens.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs irrigation?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen irrigationirrigationen
   genitiven irrigationsirrigationens