/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till krigsskatt

Hur upplevde du uppläsningen av krigsskatt?

eller

krigsskatt är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är fermt en synonym till raskt?

Hur används ordet krigsskatt?

  1. Milisen inför också en ” jihad-skatt ”, en krigsskatt för företagare.
  2. Innan ett fredsavtal hinner undertecknas giftmördas kung John plötsligt av en munk som är missnöjd med att han krävt in krigsskatt från klostren.
  3. Likin var ursprungligen en krigsskatt, avsedd att täcka kostnaderna för bekämpande av Taipingupproret och andra upprorsrörelser 1850-70, men övergick sedan till en permanent beskattningsform.
  4. Över däcken byggde han upp extra utrymme för fler soldater och på vägen härjade han området runt staden Faselis, till dess att dess invånare gick med i hans flotta och betalade tio talenter i krigsskatt.
  5. Det väckte 1914 mycken uppmärksamhet, att den 76-årige Solvay, som, om man undantar belgisk vetenskap, alltid framför andra gynnat och understött tysk vetenskap, blev jämte två andra Brysell-borgare tagen som gisslan för att försäkra den tyska arméledningen om, att den enorma krigsskatt, som pålagts Bryssel, skulle inbetalas.
  6. Den svenska huvudhären förlades under vintern i Sachsen, och till dess underhåll tog man ut betydande krigsskatter av de sachsiska ständerna.
  7. Relationerna mellan de slovenska bönderna försämrades, särskilt under kriget 1809, på grund av de krigsskatter som fransmännen krävde av de ockuperade länderna och bördorna i samband med den franska arméns försörjning.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs krigsskatt?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en krigsskatt krigsskatten krigsskatter krigsskatterna
genitiv en krigsskatts krigsskattens krigsskatters krigsskatternas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2