/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till levnadsomständigheter

Hur upplevde du uppläsningen av levnadsomständigheter?

eller

Diskussioner i vårt forum

Nyordlistan 2021 - vilka ord saknas?

Ställ din egen fråga

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

levnadsomständigheter är sammansatt av

Är hålrum en synonym till vakuol?

Hur används ordet levnadsomständigheter?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Orsakerna till denna långsiktigt växande ojämlikhet i livslängd måste rimligen hänga samman mer med förändringar av människors levnadsomständigheter än med tillfälliga konsumtionstrender.
  2. Ett viktigt mål för forskningen inom området är att finna sätt att använda den nya tekniken för att denna skall berika och underlätta mänskliga levnadsomständigheter istället för att utarma och skapa alienation.
  3. Lian är en alldeles speciell sorts igelkott: en kortvarig förälskelse som bygger på extraordinära levnadsomständigheter samt fysisk attraktion över en kulturell och social gräns.
  4. Bokens väsentliga budskap synes vara att människan långt upp i åren kan anpassa sig till och ha glädje av nya levnadsomständigheter även om denna anpassning ofta kan vara plågsam och ta lång tid.
  5. Dessa samhällsförändringar påverkar inte bara människors levnadsomständigheter utan även i hög grad deras identifikationer.
  6. Man kan leva ett helt liv i Sverige utan att stöta på dessa åsidosatta barn vars levnadsomständigheter inte är värdiga ett välfärdsland.
  7. Sverige är världens tredje rikaste och bästa land att leva i om inte bara pengar utan också andra levnadsomständigheter räknas in.
  8. Själv anser mannen att det han gjort sig skyldig till är mycket tragiskt och hävdar att han genom olyckliga levnadsomständigheter hamnat i ett psykotiskt tillstånd.
  9. Utöver rätten till en föräldraersättning som man kan leva på är det också viktigt att studenten känner att de kan ge sina barn drägliga levnadsomständigheter även när de återtar sina studier och uppbär studiemedel.
  10. Men viljan att göra sin plikt hotas när våra egna levnadsomständigheter synbarligen påverkas av godtycke.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Premium
Annonsfritt|Stort engelskt lexikon|Korsord