Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet linneduk?

 1. Man kunde konstatera att Lasses ben hade bundits samman av en linneduk och att han uppenbarligen hade lidit svårt av bentuberkulos under sina sista år.

  Om du tar ett lån på hundratusen kronor i en bank och fem år senare dyker upp på kontoret med åttiofem tusenlappar i näven och triumferande förklarar att ni nu är kvitt lär din personlige bankman inte direkt bjuda på finlunch med linneduk och cigarr till kaffet.

  På finkrogar som Mathias Dahlgrens intas finfödan på linneduk under diskreta samtal och med understöd av en oändligt uppmärksam servis.

  En dag åkte Josef till stan och köpte en hummer samt linneduk och servetter.

  Det tunga mahognybordet var dolt under en vit linneduk med skarpa veck och Antoinette hade brutit servetter och dukat med bästa kaffeservisen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Margareta

  Grekiskt namn som betyder pärla.

  Greta

  Tysk kortform av det grekiska namnet Margareta: pärla.

  Besläktade namn: Gret, Gretchen, Grete, Gretel, Maggie, Mait, Maret, Margita, Margret, Margreta, Margrete, Marguerite, Meit, Meta, Peggy, Malgorzata

  Mest sökta

   Hur böjs linneduk?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen linneduklinnedukenlinnedukarlinnedukarna
   genitiven linnedukslinnedukenslinnedukarslinnedukarnas