Vad betyder mekanik?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är här en synonym till militärstyrka?

Hur används ordet mekanik?

   1. Ett verk som utmanade instrumentets mekanik och elektriska system på ett sätt som aldrig tidigare.
   2. Genom att kombinera kvantmekanik för detaljerna och klassisk mekanik för större strukturer får de modeller som både gör bra förutsägelser och är enkla att använda.
   3. Men å andra sidan bidrar skymningen med Gröna Lunds nedsläckta mekanik i horisonten och månen just utanför sovrumsfönstret till att Carwyn Ellis vaggvisor på Coloramas så fina nya album känns än vackrare.
   4. Steget från mekanik till elektronik innebar att inträdesbarriären till att starta tillverkning av miniräknare på kort tid blev så låg att marknaden svämmade över av olika modeller från nästan lika många olika tillverkare.
   5. En är schweizarnas kunnighet när det gäller mekanik och maskiner.
   6. Inom fysiken skedde deras möte länge utan någon språkförbistring: i klassisk mekanik kan beskrivningen av droppens fall och solens färd över himlen iklädas verbal eller matematisk dräkt utan att innebörden ändras.
   7. Där skriver de att de inte är några lycksökare och att affären handlar om att förena Schaefflergruppens mekanik med Continentals elektronik.
   8. Motorola skryter i vilket fall om att mobilen har en mekanik som gjorts med schweizisk ingenjörsprecision och på den rostfria ytan har företaget etsat in mönster.
   9. Förenklat går det ut på att man oftast med någon form av mekanik öppnar en lucka i taket och sedan kan brandförsvaret med hjälp av fläktar underifrån pressa ut röken.
   1. Bakgrunden till toppmötet är att det sedan några veckorna utvecklas en illavarslande mekanik i Europa.
   2. Hon visar prov på att hon helt behärskar berättandets mekanik i sin nya roman.

Historik för mekanik

 • mekanik, E. Swedenborg 1720 = nyhögtyska mechanik, franska mécanique osv,, av latin (ars) mēchanica, av forngrekiska mēkhaniḗ (underförstått: tékhnē, konst), femininum till ett adjektiv på -khós, avlett av mēkhánē, verktyg, hjälpmedel (= maskin), till mē̃khos n. detsamma (urbesläktat med må 1 o. makt).

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Göta

Nordisk feminin form av Göte som betyder götisk man. Även kortform av namnet Götilda som betyder göternas stridsmö. Namnet kan även betyda oförvägen..

Göte

Nordiskt namn som betyder götisk man.

Besläktade namn: Götilda

Hur böjs mekanik ?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en mekanik mekaniken
genitiv en mekaniks mekanikens