/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till overhead

Hur upplevde du uppläsningen av overhead?

eller

Vad betyder overhead?

Hur uttalas overhead?

  1. [-hedd]

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

overhead i sammansättningar

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet overhead?

  1. Nu har man fått bättre ordning på ekonomistyrningen men med interndebitering och overhead som kvarhängande frågetecken.
  2. Detta förslag hade upprört kommunalrådet så mycket så att han strukit ett streck över detta på den overhead han visade på mötet.
  3. Innan analytikerna inte mer än hunnit tänka tanken ligger Clas Reuterskiölds overhead på plats.
  4. Han berättar om livets fallgropar med overhead och bildband som verktyg.
  5. - Vår värld är till för dig som med snabba puckar behöver hjälp med färgkopiering av overhead och produktblad.
  6. För vart och ett av dem gjorde jag en overhead som beskrev händelseutvecklingen i punktform.
  7. overhead visades en rad av de nya blanketter som tekoföretagen nu får stifta bekantskap med för att kunna ta in och ut tekovaror till EU.
  8. På en tidsenlig overhead ligger ett papper som visar Rodals utveckling.
  9. Studies in the economics of overhead costs, 1923.
  10. Fast beloppet motsvarar inte den rena vårdinsatsen utan ska även täcka overhead och utveckling.
  11. De extra designinslagen som behövs för att tillfredsställa systemets behov kallas overhead.
  12. – Man kan ställa den frågan när det gäller lån, och när det gäller fastighetskostnader, eller overhead.
  13. När vi träffades och presenterade hur vi tänkte framåt, så la de fram den på en overhead.
  14. TDMA förlorar i kanalåterupprepning medan CDMA har en overhead i själva användandet av spridningskoder.
  15. OSEck är framtaget för minnesbegränsade system där höga dataflöden och låg avbrottsadministration (interrupt overhead) har avgörande betydelse.
  16. Protokollet för D-Bus är designat för att hålla låga fördröjningar, låg overhead och försöker minimera antalet anrop.
  17. Bland Clarks främsta arbeten märks Studies in the economics of overhead costs (1923) och Social control of business (1926).
  18. Detta ger en viss overhead i ostörd trafik men skall ge en bättre utnyttjande av bandbredden så fort det finns störningar.
  19. En del i konflikten är att polisen på flera arenor infört ett OH-flaggförbud (overhead) och visitering för att komma åt den illegala pyrotekniken på kortsidorna.
  20. För varje gång man byter kodgrupp får man en viss overhead så den slutliga längden på symbolen är beroende av datans innehåll.
  21. Notera dock att de datahastigheter som omnämns är för överföring mellan en masternod och en slavnod utan hänsyn tagen till overhead i hårdvara.
  22. Program skrivs i Javascript för att köras på systemet, och använder sig av händelsedrivet, asynkront I/O för att minimera overhead och maximera skalbarhet.
  23. Namnet overhead kommer sig av att föreläsaren kan stå eller sitta vänd mot publiken, och bilden visas på en projektorduk ovanför föreläsarens huvud på väggen bakom.
  24. En konflikt har blossat upp i Fotbollssverige och en del av konflikten handlar om att polisen på flera arenor infört ett OH-flaggförbud (overhead) och visitering för att komma åt den illegala pyrotekniken på kortsidorna.
  25. Detta innebär att alla program som körs med JVM lider av en liten brist på processorkraft (så kallad overhead) eftersom det också behövs kraft att hålla själva JVM:en igång.
  26. I mitten av april förbjöds så kallade OH (overhead) -flaggor på Gif Sundsvalls hemmaplan eftersom de betraktades som ett ” brottsverktyg ” som gör det möjligt för supportrar att i skymundan bland annat tända bengaler och maskera sig.
  27. På samma sätt är skiktade protoll inom datakommunikation inte alltid optimala, utan kan fördröja kommunikationen och lägga till extra overhead, men ger flexibilitet så att ett lager kan förändras utan att hela systemet behöver anpassas.
  28. Dels fanns det inte samma tekniska hjälpmedel som vi har idag (exempelvis powerpoint eller overhead) och dessutom var det inte alltid möjligt att ha sina tal nedskrivna, men det berodde även på att goda talare förväntades kunna leverera sina tal utantill.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ossian
  Keltiskt namn med oviss betydelse.
 • Oskar
  Keltiskt namn som betyder gudaspjut.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs overhead?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en overhead overheaden overheader overheaderna
genitiv en overheads overheadens overheaders overheadernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2