Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till samling data

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet samling data?

 1. En fil är en samling data (information) som är lagrad under ett filnamn i ett filsystem.

  Ordet fil är en variant på engelskans file (dokument) och definierar en samling data, av skiftande slag, lagrat i ett beständigt och fysiskt medium.

  Ett paket är ett datorprogram, en utökning eller en samling data, till exempel en ordlista eller ett typsnitt, paketerat för att installeras på en dator.

  Maximum likelihood-metoden, ofta förkortat ML-metoden, är en objektiv metod inom statistiken för att hitta skattningar för parametrar i en sannolikhetsfördelning som beskriver en samling data.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Aina

  Finskt namn som betyder den enda.

  Aino

  Finskt namn som betyder den enda.

  Besläktade namn: Aini

  Mest sökta