Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet skicklig programmerare?

 1. Stallman är en hacker i bemärkelsen en skicklig programmerare med ett genuint intresse av för att förstå och utveckla den underliggande teknologin.

  1987 började Assange ägna sig åt hacking och blev under aliaset Mendax känd som en skicklig programmerare som kunde bryta sig in i system med mycket hög säkerhet.

  Det var bara skickliga programmerare som kopplade upp sig och utbytte information.

  Han säger att brottsbekämpande myndigheter borde inrikta sig på en ganska begränsad grupp av skickliga programmerare, rapporterar BBC News.

  Demoscenen bildades av skickliga programmerare, hackare och crackare, så det är inte konstigt att programmering är en central del och en egen konstart.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta