Synonymer till ställa sig

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ställa sig

Ur Synonymordboken
MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Veckans kviss

Hur används ordet ställa sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Vad som kommer att hända med den uppmärksammade frågan om övergången till ett eventuellt gemensamt försvar inom EU är i praktiken lika oklart, och hur Sverige kommer att ställa sig i den frågan - vi har alla rättigheter att ställa oss utanför - är minst av allt självklart.
  2. Men jag tror det handlar om att ställa sig i Guds sannings ljus, att vara så ärlig - och modig - att man vågar expo-nera sig för sanningen om sig själv, om livet och om Gud.
  3. Men även om det teoretiskt sett är tveksamt att ge sig in i den konstruerade motsättningen mellan makt och maktlöshet, så är det nog praktiskt omöjligt att ställa sig utanför: på ett eller annat sätt måste man förhålla sig den.
  4. - I Amerika lär man sig tidigt att ställa sig upp och tala om vad man är bäst på.
  5. En ordförande utses som tar till orda och ber dem som röstar på en kandidat att gå ut i köket, de som röstar på en annan att ställa sig i hallen, de som röstar på nästa kandidat att ställa sig i sovrummet och de som stödjer den sista att sitta kvar i soffan.
  6. För det krävs en tro på sig själv, en självsäkerhet, för att ställa sig där och låta sig bli skådad av offentligheten.
  7. Antingen får man växa till sig eller så gör man som min syster gjorde, tar på sig ett par extra höga klackskor och ställa sig stolt på första raden högst upp!
  8. Inne i logen gör sig "Flunsan" - veteranerna Barbro "Lill-Babs" Svensson sig redo att återigen ställa sig på den bekanta scenen.
  9. Det är tydligen bara matlagning i samband med öppen eld som kan få killar att kränga på sig förklädet och ställa sig först i ledet.
  10. En demokrati bygger på att människorna vågar och får ställa frågor, får och kan ifrågasätta rådande ordning, törs ställa sig upp och få andra med sig.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a