/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till stridsplats

Hur upplevde du uppläsningen av stridsplats?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

stridsplats är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet stridsplats?

  1. Muren fungerade enligt Manghani som en symbolisk stridsplats för motsättningarna mellan öst och väst och blev stormaktskonfliktens epicentrum.
  2. Han söker upp en viktig stridsplats men hittar bara kontor och ett kafé och en mobilaffär.
  3. Men de etnonationalistiska strömningarna gjorde också unionen till en stridsplats där det förekom etniska oroligheter.
  4. Tidigare valde man en anläggning nära Poklonnaja Gora inom några kilometer från Moskva som en lämplig stridsplats.
  5. Större delen av stridigheterna under den första perioden var sporadiska strider, och involverade då enbart mindre grupper, vilket innebar många snabba skiften av stridsplats och strategi.
  6. Förklaringar till händelsen som har getts av är att den inträffade inte långt ifrån en verklig stridsplats och att journalisternas kamera misstogs av besättningen för ett vapen.
  7. 1600 bönder uppges ha legat kvar på stridsplatsen.
  8. Då huvudarmén nådde stridsplatsen var slaget redan avgjort.
  9. – Med vidare undersökningar kan det här definitivt avgöra stridsplatsen för slaget, säger arkeologen Martin Toresson.
  10. Arena är den med sand beströdda cirkulära eller ovala öppna stridsplatsen i romarnas amfiteater.
  11. Elsa går med på detta, böner sägs (" Mein Herr und Gott nun ruf' ich Dich ") och stridsplatsen förbereds.
  12. De tillfångatagna slavarna halshöggs sedan, och deras huvuden spikades upp på stolpar längs vägen mellan stridsplatsen och Charles Town.
  13. Först vid återkomsten till stridsplatsen börjar hannarnas tummel igen och fortgår, till dess trötthet eller en förbiflygande hona eller matlusten skiljer dem åt.
  14. Bahá ' u' lláh insåg på ett tidigt stadium att bábí-rörelsen måste pacifiseras, men så otyglade och miserabla blev förhållandena att Bahá ' u' lláh beslöt att dra sig tillbaka från stridsplatsen.
  15. När Skaraborgarna tagit stora förluster och överste Sperling har fått se många av sina bästa officerare falla kommer äntligen Västerbottens regemente och Närke-Värmlands regemente fram till stridsplatsen och kan avlasta.
  16. Ericson blev underlöjtnant vid Västgöta regemente 1858, tjänade med utmärkelse i ett zuavregemente i kriget i Mexiko 1863 – 1864 och råkade under hemfärden ut för rövare, blev döende lämnad på stridsplatsen, men hämtades senare och tillfrisknade.
  17. Någon gång gick han utom detta område, exempelvis i Barrikaden, där de döda ligger kvar efter striden på stridsplatsen – ett minne från 1848 års gatustrider (1850) – och de båda av stark dramatisk spänning fyllda bilderna Bravi (1852, två lurande banditer) och Slagsmålet (1855, köptes av prins Edvard av Wales – framställer ett vilt slagsmål på en krog ; figurernas rörelse ytterst väl studerad).
  18. Under kalla kriget kom Taiwan att bli en av flera indirekta stridsplatser mellan supermakterna USA och Sovjetunionen, där den förra stödde Taiwan och den senare Folkrepubliken Kina.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-14

 • Uno
  Antingen ett italienskt namn med betydelsen den ende eller en latiniserad form av det nordiska namnet Une: trivas eller vara nöjd.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs stridsplats?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en stridsplats stridsplatsen stridsplatser stridsplatserna
genitiv en stridsplats stridsplatsens stridsplatsers stridsplatsernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt