<
Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet systemering

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet systemering?

 1. I solbilsprojektet kommer hennes kunskaper främst tillämpas i frågor som berör kaross, systemering och solbilens förarmiljö vilka också är de områden som intresserar henne mest.

  Systemutveckling kallas processen att ta emot en beställning på ett datorsystem, skriva en strukturerad kravspecifikation på systemet, genomföra systemering av det, programmera, testa och driftsätta det.

  Förenklat kan man tala om systemering där verksamhetens behov (kraven) översätts till realiserbara funktioner respektive programmering där realisering av dessa funktioner sker, som två huvudsakliga kärnuppgifter i det arbete om utförs av denna yrkeskategori.

  Vanligtvis är det mer eller mindre ett rutinarbete att översätta från en dialekt till en annan utan att systemeringen behöver ändras.

  Kravspecifikationen kan antingen redan finnas eller så är det första steget i systemeringen att ta fram en sådan och stämma av den med beställaren.

<

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Malte

  Danskt namn med oviss betydelse.

  Hur böjs systemering?

  substantiv
  singular
  obestämd formbestämd form
  nominativen systemeringsystemeringen
  genitiven systemeringssystemeringens