/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till texttolkning

Hur upplevde du uppläsningen av texttolkning?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

texttolkning är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet texttolkning?

  1. På motsvarande sätt som inom kristendom och islam finns i judisk texttolkning en tradition av tvivel och till och med protest.
  2. Hennes utmaning om vad dessa berättelser faktiskt kan säga idag utgör en grundfråga för en texttolkning som rör kallelse och kön.
  3. Under studieåret fokuserar studenterna främst på textläsning och texttolkning men även vissa studier i hebreiska och jiddisch ingår.
  4. Han har något så ovanligt som en skådespelares egensinniga tajming och självklara texttolkning kombinerat med en stark och klar röst.
  5. Det låter inte precis som någon rekommendation i tider när det är teatralisk texttolkning och realism som gäller i visans värld.
  6. Han var också en flitig föreläsare, och arbetade även med texttolkning för hörselskadade.
  7. Stig Sandlund förenar en osviklig klangkänsla och noggrannhet i intonationen med en levande texttolkning och uttrycksfull deklamation.
  8. I likhet med Barthes sökte Greimas finna en diskursens morfologi, och utvecklade därför absoluta system för texttolkning.
  9. Fornforskaren och professorn Nils Henrik Sjöborg återger 1830 i ett av sina verk en avbildning av Norrala runsten med texttolkning.
  10. På lektionerna har de letat efter olika betydelser i poesin, och det svåraste har varit att det i texttolkning inte finns ett rätt eller fel.
  11. Sohlmans musiklexikon skriver att " Einar Ekbergs stämma var varm och välljudande och hans sång präglades av djup musikalitet, stort tekniskt kunnande och kongenial texttolkning.
  12. Genom att dekonstruktionen ser all mänsklig aktivitet som ett slags texttolkning kan i stort sett vad som helst dekonstrueras, exempelvis en film, ett föremål eller en yrkespraktik.
  13. Malmfors ansågs under sin korta levnad som en löftesrik tonsättare med verkningsfull stämföring och fint nyanserad texttolkning som kom till sin rätt främst i den körmusik som utgjorde större delen av hans produktion.
  14. Sanning var det mål han angav i sina med Legrands tillhjälp skrivna Mémoires ou essais sur la musique (1789 ; nya upplagor i 3 band 1797 och 1829), och han gick till och med stundom för långt i minutiös deklamatorisk texttolkning.
  15. I skriften görs oftast ingen differentiering mellan i och e, vilket delvis leder till problem i texttolkningen, då det existerar olika morfem som endast skiljer sig i fråga om i/e.
  16. Chassiderna förespråkar vid sidan av intellektet även känslan, extatisk hängivenhet parallellt med detaljerade texttolkningar av Torah, äkta intention (kavanah) framför korrekt form.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs texttolkning?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en texttolkning texttolkningen texttolkningar texttolkningarna
genitiv en texttolknings texttolkningens texttolkningars texttolkningarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt