Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet texttolkning?

 1. På motsvarande sätt som inom kristendom och islam finns i judisk texttolkning en tradition av tvivel och till och med protest.

  Hennes utmaning om vad dessa berättelser faktiskt kan säga idag utgör en grundfråga för en texttolkning som rör kallelse och kön.

  Under studieåret fokuserar studenterna främst på textläsning och texttolkning men även vissa studier i hebreiska och jiddisch ingår.

  Han har något så ovanligt som en skådespelares egensinniga tajming och självklara texttolkning kombinerat med en stark och klar röst.

  Det låter inte precis som någon rekommendation i tider när det är teatralisk texttolkning och realism som gäller i visans värld.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Germund

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen spjut och 'beskyddare*.

  Görel

  Nordiskt namn med betydelsen skyddande spjut.

  Mest sökta

   Hur böjs texttolkning?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen texttolkningtexttolkningentexttolkningartexttolkningarna
   genitiven texttolkningstexttolkningenstexttolkningarstexttolkningarnas