Vad betyder accession?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är stressa en synonym till sressa?

Hur används ordet accession?

   1. Exempel på orginära fång är ockupation, jakt, fiske, accession (förvärv av nybildade saker), och specifikation.
   1. Det är någonting vi har längtat efter, att få en lagstiftning som kan hantera både accession och gallring, säger Per Ericson som är forskningschef på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm.
   1. Deklarationen har sedermera vunnit accession av nästan alla stater (USA vägrade dock sin anslutning, eftersom deklarationen ej blev nog vittgående, men förklarade 1861, under amerikanska inbördeskriget, och igen 1898, under spansk-amerikanska kriget, att landet ämnade följa deklarationen ; inte heller Spanien, Mexiko och Venezuela anslöt sig till deklarationen).
   1. Sedan emellertid Poyntz för Horn röjt några av holsteinske ministern i Paris, Carl Gustaf Cederhielm, om Horn utspridda, för dennes ställning inom rådet farliga rykten, började våren 1725 mellan de båda statsmännen en livlig och förtrolig samverkan, omsider utmynnande i Sveriges accession (14 maj 1727) till Hannoverska alliansen av 3 september 1725.
   1. Uttalandena i förarbetena till regleringen i jordabalken om i vems intresse ett föremål har tillförts en fastighet har också fått ett betydande genomslag i rättslitteraturen för frågan om vad som anses vara avgörande när det ska fastställas om ett föremål har tillförts av annan än fastighetsägaren och därför fortfarande utgör lös egendom (se härom exempelvis Peter Strömgren, Tillbehör och accession, ak.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Rutger

Tyskt namn sammansatt av betydelseelementen ära och spjut: berömd spjut(kämpe)..

Roger

Engelskt namn sammansatt av betydelseelementen ära och spjut: berömd spjut(kämpe).

Hur böjs accession ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en accession accessionen accessioner accessionerna
genitiv en accessions accessionens accessioners accessionernas