/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till alienera

Hur upplevde du uppläsningen av alienera?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till alienera

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet alienera?

  1. Efter ett år med Mursi vid makten lyckades Muslimska brödraskapet alienera de flesta utom de egna leden.
  2. Det är åsikter som dessa som gör att företag fortsätter att anlita booth babes och därmed alienera alla som inte är heterosexuella män.
  3. Men för att bli det superföretag många förväntar sig måste de bygga ut sina intäktskällor och dessutom göra det utan att alienera användarna och utan att riskera deras personliga integritet.
  4. Med den förda politiken har han lyckats med konststycket att reta upp motståndarna och alienera många av de egna.
  5. På så sätt riskerar man inte att alienera sig från samfund som inte stöder idén om samkönade äktenskap.
  6. De tre borgerliga partierna å sin sida synes ha gjort den valtaktiska kalkylen att ett betonande av deras respektive kärnkraftsvänliga politik skulle alienera centern och minska möjligheterna till en borgerlig regeringsbildning med stöd från centerpartiet.
  7. För det andra vill jag undvika att alienera den ovane läsaren av samtalsdata.
  8. Att alienera eller alieneras betyder således att göra främmande, respektive att bli förfrämligad.
  9. Ett sådant drag från Kreml riskerar att alienera belarusierna och i stället spä på antiryska känslor.
  10. Han varnade presidenten för att utfärda emancipationsproklamationen därför att de skulle alienera väljarna i de slavstater som fortfarande tillhörde unionen.
  11. Ett Lega Nord på frammarsch skulle även ytterligare kunna alienera en nyckelallierad till Berlusconi, parlamentets talman Gianfranco Fini, som ofta tippats efterträda premiärministern som nu suttit i tre mandatperioder.
  12. Baldwin medgav att hans förläggare sa till honom att " bränna" boken med anledning av att det homosexuella temat skulle alienera honom från hans svarta publik.
  13. Under dagen konfronteras de två med olika kunder, de två marjiunalangarna Jay och Silent Bob som hänger utanför butiken samt Dantes flickvän som han lyckas alienera.
  14. Tesla var benägen att alienera sig själv och var i allmänhet dämpad, fast när han väl deltog i umgängeskretsar omtalades han mycket positivt och beundrande av många.
  15. Han har inte en klar isolationistisk vision, men skulle i praktiken alienera resten av världen om han fick chansen, säger Peter Certo på den progressiva tankesmedjan Institute for Policy Studies i Washington DC.
  16. När Katolska kyrkan lade in en formell vägran att godkänna skilsmässa, kontrade Irish Times med att skriva att det vore att alienera protestanterna och att befästa delningen med Nordirland att förbjuda det.
  17. – Jag tycker att man ska spara kraftuttrycken för den rasism och de rasister som faktiskt finns i stället för att alienera sig från den väljarkår som har förlorat förtroendet för de etablerade partierna och vår förmåga att lösa samhällsutmaningarna, säger hon.
  18. Genom att rikta anklagelserna endast mot dessa individer, lyckades man också undvika att kritik riktades mot Mao Zedong själv ; att rikta kritik mot den nyss avlidne Mao personligen hade kunnat alienera inflytelserika krafter inom kommunistpartiet.
  19. ” Det är så många saker som är fel med beslutet, men vad Usain Bolt visade var att friidrotten inte handlar om grenar utan personligheter och att exkludera och alienera en av sportens stora stjärnor, Christian Taylor, är ofattbart ”, skriver den 53-årige britten på Twitter.
  20. De partisanska förbuden upphävdes under de gula turbanernas uppror och Five Pecks of Rice-upproret år 184, till stor del på grund av att hovet inte ville fortsätta att alienera en märkbar del av lågadelsfolket, som annars kunde gå med bland rebellgrupperna.
  21. I stället för att alienera sig från den etablerade forskarvärlden och sälla sig till högljudda och marginaliserade samhällsomstörtare genom att publicera sin teori direkt, ägnade Darwin nästan 20 år till att samla belägg för sin teori och samtidigt publicera ytterligare storartade – men rumsrena – vetenskapliga verk.
  22. Risken finns människor alieneras från verkligheten när föremålens betydelse förskjuts.
  23. Att alienera eller alieneras betyder således att göra främmande, respektive att bli förfrämligad.
  24. Livet i exil blir, i detta fall bokstavligt talat, att isoleras, alieneras och fängslas.
  25. Kreolerna kom att alieneras från den spanska kronan, då de förlorade sin självstyrelse och fann sig ersatta i ämbetsverken av spanjorer från moderlandet (peninsulares).
  26. För det första alieneras arbetaren från sin produkt som tas ifrån denne efter att den framställts ; för det andra genom att arbetarens produktiva förmåga förvandlas till ett tvång ; för det tredje genom att människan inte producerar i enlighet med sina verkliga krafter ; och slutligen, för det fjärde, alieneras individen från andra människor eftersom bytesrelationen ersätter tillfredsställandet av ömsesidiga behov.
  27. Eftersom Marx ansåg att arbetet var uttrycket för mänsklighetens samverkande natur när den utspelade sig inom ramen för ett bristsamhälle, ansåg han att denna alienation också ledde till att människor alieneras från sin egen mänsklighet och därmed alla andra människor.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Ragna
  Nordisk kortform av feminina namn som börjar på Ragn-: gudamakter.
 • Ragnar
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen gudamakter och krigare.
 • Besläktade namn: Reiner, Rauno, Rainer, Ragni

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs alienera?

verb
aktiv passiv
grundform att alienera att alieneras
nutid alienerar alieneras
dåtid alienerade alienerades
supinum har|hade alienerat har|hade alienerats
imperativ alienera
particip
presens alienerande
perfekt en alienerad
ett alienerat
den|det|de alienerade
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2