Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till amoralisk

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet amoralisk?

 1. Tveksamma bilder och en provocerande amoralisk inställning är det pris vi har betalat för att hålla det konstnärliga skapandet inom modevärlden så fritt som möjligt.

  Men innebär inte dubbelrollen att konstnären och diktaren ändå alltid riskerar att bli ett slags omoralisk eller amoralisk voyeur?

  Naturen står utanför som totalt likgiltig åskådare till det mänskliga ödesdramat: en amoralisk totalmakt bortom gott och ont.

  Det är stor risk för att en i grunden amoralisk byråkratisk rationalitet kan ta överhanden i både vården och asylprocessen.

  Baal är en man gjord av motsägelser och det är pjäsens styrka: han är genial men samtidigt djupt patetisk; en amoralisk moralist och en kvinnokarl som egentligen bara förmår älska en man: sin olycksbroder Ekart.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Artur

  Engelskt namn med keltiskt ursprung, betyder eventuellt stark som en björn. Även en kortform av det latinska Artorius.

  Douglas

  Keltiskt namn som betyder mörkt vatten.

  Besläktade namn: Arto

  Hur böjs amoralisk?

  adjektiv
  positiven amoralisk
  ett amoraliskt
  den|det|de amoraliska