/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för anspelande, menade du anspela?

Synonymer till anspelande

Hur upplevde du uppläsningen av anspelande?

eller

Liknande ord till anspelande

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet anspelande?

  1. Har ofta uppfattats som anspelande på de stora gravhögarna från hednisk tid, " hedenhög".
  2. Tidiga sångteman var omkring dansen och musiken och använde anspelande ord, ex. " Shake, rattle and roll" eller kärleksmotiv.
  3. ” Hisingen, här bränner vi din bil ibland, kastar sten ibland … ” sjunger några supportrar, ironiskt anspelande på bilden av Hisingens socialt utsatta förstäder.
  4. Av hans många dikter är de viktigaste de sju på litterära förhållanden anspelande satirerna Cronache di Pindo (1811-18).
  5. Nämndemännen kallades ibland, anspelande på deras antal, tolvmän och var i regel framgångsrika storbönder bosatta i den aktuella domsagan.
  6. I filmen är han en magiker, komiskt anspelande på Rasputin som " en levande död" då hans kroppsdelar ständigt lossnar.
  7. Exempelvis ansågs Elvis Presleys scenuppträdande vara alltför sexuellt anspelande för att inte kritiseras och uppträdanden på vissa platser fick inte myndighetstillstånd.
  8. Efter denna hämnd bytte Umon namn till " Yoshin ryu Takagi Oriemon Shigetoshi" (anspelande på " pilträdets sinne" och det " höga trädets bräcklighet").
  9. Släktets namn kommer av att fossilet hittades i närheten av staden Zhucheng, och Tyrannus (" Tyrann"), anspelande på att den tillhör familj tyrannosauridae.
  10. I de svenska kyrkohandböckerna efter reformationen finns inget anspelande på någon ceremoniell rening och modern var aldrig förbjuden att deltaga i gudstjänsterna.
  11. ” bergen och havens krönika ”, på japanska Sankaikyō) liknas tengun vid en himmelsräv och vid en grävling, anspelande på en meteor eller komets svans.
  12. De stora förhoppningar om en rikare, mera anspelande och livfull arkitektur som ger inspiration till postmodernismen har kanske främst gått i uppfyllelse i Japan.
  13. Karl Gerhard gjorde värnplikten på I 17 i Uddevalla 1916 där han skrev sin första revy, Melins system, uppkallad efter regementschefen Olof Melin men anspelande på Olof Werling Melins stenografisystem.
  14. Det var tänkt att Krim skulle bli ett tyskt område under namnet Gotenland, anspelande på de germanska krimgoterna, och att sydtyrolerna, en tyskspråkig minoritet i norra Italien, skulle flytta dit.
  15. En lukullisk fest, även lukullisk måltid, (på engelska lucullan feast) är ett uttryck anspelande på den romerska politikern Lucullus överdådiga och luxuösa liv, samt hans anordnande av väldigt stora fester och banketter.
  16. Den är inte lika spridd och inkluderar även de transpersoner som inte identifierar sig som något kön alls, genom att även innehålla ett snedstreck i mitten av cirkeln, anspelande på vanliga tecken för exkludering.
  17. Garrincha (betydande gärdsmyg(fågel)), i hemlandet också känd under smeknamnet Mané, (" dåren", " stollen", vänskapligt menat, anspelande på hans något barnsliga karaktär och leverne), är en av de mest älskade fotbollsspelarna någonsin hos det brasilianska folket.
  18. I samband med Tim Burtons film Alice i Underlandet, har O.P.I skaffat licens från Disney att släppa en Alice i Underlandet-kollektion, med nagellack som har anspelande namn som " Off with her red" och " Mad as a Hatter".
  19. Datorstradan (av dator och autostrada, motorväg, anspelande på E4) var namnet på en årlig affärsbilaga med en översikt över datorindustrin i Östergötland, som utkom på våren mellan 1983 och 2001 (däribland 1995-03-21, 1999-04-20, 2000-04-04).
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-06-29

 • Peter
  Svensk form av det latinska namnet Petrus med betydelsen klippa.
 • Petra
  Femininform av det latinska namnet Petrus med betydelsen klippa.
 • Besläktade namn: Peder, Pedro, Petri, Petrus, Pierre, Pieter, Piotr, Petter

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2