Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till ansvarig myndighet

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet ansvarig myndighet?

 1. - Men det väcker ingen särskild uppmärksamhet att ansvarig myndighet inte kräver eller ens rekommenderar sprinklar i rummen på till exempel sjukhus och vårdhem.

  Företagen blir skyldiga att genast rapportera till ansvarig myndighet om de vet att en produkt är farlig och också återkalla den från återförsäljare och konsumenter.

  - Hittills har vi inte fått något bra svar från någon ansvarig myndighet varför det ska ta sådan tid.

  Som ansvarig myndighet har länsstyrelsen däremot tagit del av gjorda utredningar och i ett samråds yttrande påtalat riskerna med en fraktterminal i Fiskebäcks fiskhamn.

  Att åtgärda detta behöver inte vara kostsamt, men det kan spara liv och därmed onödiga utredningar hos ansvarig myndighet eller verk om vems var felet om en sådan olycka inträffar.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ivan

  Rysk form av det hebreiska namnet Johannes: Herren är nådig.

  Vanja

  Rysk smekform av namnet Ivan (från hebreiska Johannes: Herren är nådig). I Sverige uppfattat som kvinnonamn.

  Mest sökta