/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för ars, menade du ar?

Synonymer till ars

 • Användarnas bidrag
  1. konst

Vad betyder ars?

Hur uttalas ars?

  1. [arrs]

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är mobba en synonym till kujonera?

Hur används ordet ars?

  1. Men det är en längtan som så småningom kommer att omvandlas till empati med storstadens nödlidande människor vilket utgör första steget mot läran om ars magna domi.
  2. Därför utvecklar han en värdelära för tjugonde seklets sekulära människor vilket utmynnar i idén om ars magna domi: den stora konsten att vara hemma i sin egen existens.
  3. Exemplet antyder också att det inte främst är någon kontemplativ transcendens i dödens närhet eller utarbetad ars moriendi som Runeberg avser när han lyfter fram dödens betydelse insikt och handling.
  4. Franzén klev som åldrad diktare in i den litterära värld som han arrangerat efter naturens gång och framställde sig själv som en bekräftelse på dess traditionella bas i natur och religion genom sena dikter i en andaktslitterär tradition med drag av ars moriendi.
  5. De dominerande föreställningarna om sexualitet kan ges en annan innebörd om det självutplånande drag som ars moriendi implicerar förs in i bilden.

Historik för ars

 • ars, vulg., se asa.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Lennart
  Lågtysk variant av det tyska namnet Leonard: lejonhård eller modig som ett lejon.
 • Leonard
  Tyskt namn som betyder lejonhård eller modig som ett lejon.
 • Besläktade namn: Lennie, Lenny

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2