Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till av det skälet att

Synonymer till av det skälet att

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet av det skälet att?

 1. Det finns inget utrymme för att betala tillbaka kapitaltillskott enbart av det skälet att ägaren av banken inte tycker att pengarna behövs i stiftelsen.

  Detta betyder att åtal aldrig får väckas när bevisningen står och väger (exempelvis av det skälet att det opinionsmässigt vore lämpligt med en domstolsprövning).

  - Oavsett hur det går så är det extra roligt att vara med i år - av det skälet att det är så många "seriösa förstå-sig-påare" som räknat ut oss.

  Han kommer av det skälet att arrangera särskilda middagar kvällen före det ordinarie mötet där bara ministrarna, utan sina följen av tolkar och andra tjänstemän, är med.

  Tillspetsat uttryckt låter Lönnroth här Bellman kasta ansiktet och visa masken, av det skälet att om det funnes ett sådant innersta ansikte under anekdoternas och traditionens stoftskikt att frilägga med den analytiska arkeologspaden, skulle det vara oändligt mindre intressant än just de bellmanska maskerna, varför Lönnroth försökt undvika den biografiska angreppsmetoden, som han anser vara ett villospår.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Vega

  Latinsk variant av det arabiska namnet al-Waki, som är namnet på en stjärna i Lyrans stjärnbild.