Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet avgudadyrkan?

 1. Han pekade då på att naturvetenskaperna kan rena religionen från villfarelse och vidskepelse och att religionen kan rena naturvetenskapen från avgudadyrkan och falska absolutifieringar.

  Alla munkar måste till exempel genomgå en politisk utbildning förutom sin klosterträning och alla buddhistiska texter har skalats på sin eventuella avgudadyrkan eller religiositet.

  Det finns plötsligt en tendens i tiden till en avgudadyrkan just när det gäller konstnärer som går stick i stäv mot en annan tendens som fäster uppmärksamheten på vanligt folk och omsorgen om kollektivet.

  Det ligger avgudadyrkan i detta: ingen tror längre på död och uppståndelse.

  Somliga ser dem som uttryckligen förbjudna för att de skulle uppmuntra till avgudadyrkan eller förvanska uppfattningar om islams förebilder.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs avgudadyrkan?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen avgudadyrkanavgudadyrkan
   genitiven avgudadyrkansavgudadyrkans