Vad betyder betoning?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är gura en synonym till planka?

Hur används ordet betoning?

   1. - Vilket namn du än stoppar in i smeknamnsmaskinen kommer den alltid att spotta ut något som är tvåstavigt och har betoning på första stavelsen.
   1. Det verkar vara en stark betoning på rödvin på rödvinshögerns sammankomster.
   2. Vi vill ställa polisens lokala förankring hos invånarna de ska skydda mot Tillings konservativa ansats och ensidiga betoning på professionalism.
   3. Det blir betoning på det negativa för att ingen annan har pratat om det.
   4. Tomas Riad står för en modern språkvetenskaplig forskning med betoning på det talade språket.
   5. Han påpekar att i buddismen hittar man tankar som påminner om västerlandets betoning av individens okränkbarhet; dessa olika idéer om individens autonomi skiljer sig förvisso men här finns beröringspunkter där en dialog kan börja.
   6. Från industrialismen och framåt formuleras den ofta med udden riktad mot kapitalism och effektivisering och mot borgerlighetens starka betoning av arbetsmoral och nyttotänkande.
   7. Med socialkonservatismen och detta program tydliggörs det att Sverigedemokraterna är ett mittenparti som vill se så väl mer socialt ansvarstagande i samhället som ökad betoning på viktiga värden i samhället.
   8. Om jag har rätt i min betoning av denna likhet så skulle man alltså vänta sig att genren står särskilt stark just i Sverige.
   9. Men historiska museet i Berlin valde en annan betoning när det i höstas öppnade en utställning på temat Hitler och tyskarna.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Ivar

Fornnordiskt namn med betydelsen bågskytt, sannolikt från orden för idegran och krigare. Även en kortform av namnet Ingvar..

Joar

Nordiskt namn sammansatt av betydelseelementen häst och krigare eller spjut: krigare till häst..

Hur böjs betoning ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en betoning betoningen betoningar betoningarna
genitiv en betonings betoningens betoningars betoningarnas