/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till framom

Hur upplevde du uppläsningen av framom?

eller

Vad betyder framom?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

framom är sammansatt av

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är fermt en synonym till raskt?

Hur används ordet framom?

  1. Hedgefondernas exponering mot aktiemarknaden uppges vara historiskt sett relativt lågt samtidigt som inflödet i räntefonder framom aktiefonder är fortsatt högt.
  2. Han målade upp perspektivet med en ny politik där nationella intressen ställs framom partiintressen och där kompromisser ersätter konfrontation.
  3. Vladimir Nabokov hade två litterära favoriter framom alla andra: Andrej Belyj och James Joyce.
  4. Skall någon ur denna tidigare krets nämnas framom andra blir det förstås CJL Almqvist.
  5. Sådana måste tydliggöras och valet av det ena framom det andra försvaras.
  6. Att öka utbudet är ett sätt för kommunen att öka elevernas möjligheter att välja den kommunala gymnasieskolan framom de fristående gymnasieskolorna.
  7. När han lade sig tvärsöver bänken framom klingan.
  8. Helt i vitt glider fjorton sångare framom och hinsides en lång rad skärmar.
  9. Han säger att man väljer kolet framom gasen för att miljömotståndet till sist blir så starkt att det blir möjligt att behålla kärnkraften.
  10. Ett kompani placerades en kilometer framom huvudställningen.
  11. När det fanns jaktplan i startberedskap i båda framom så kopplades startorderförbindelsen endast fram till en framom i taget från kommandocentralen.
  12. Klargöringstjänsten i framom leddes från ett skyddsrum (sk 10) i Framom 1 där det också fanns tillgång till en telefonväxel och en basradio.
  13. Fördelen framom vanliga gaffelsegel är de samma som marconi-eller bermudaseglets (bättre kryssningsegenskaper) och framom bermudasegel att masten är relativt kort och därmed ett mindre vindfång när seglet inte är satt.
  14. Fördelen framom en normal " softphone" (se ovan) är att en normal ergonomisk telefon kan användas.
  15. Han målade upp perspektivet med en ny politik där nationella intressen ställs framom partiintressen och där kompromisser ersätter konfrontation.
  16. Dessa verktygsprogram är väsentliga för att vana Unix-användare ofta fortfarande föredrar kommandoraden framom grafiska verktyg.
  17. Till biskop valdes prosten Risto Soramies med 63 röster, framom motkandidaten Sakari Korpinen, som fick 19 röster.
  18. Isak har främst agerat inhoppare den här säsongen, men på sistone har han fått förtroendet i startelvan framom stjärnan Willian José.
  19. Fler politiska fejder blossade upp då man utarbetade Huvudstadsregionens trafikplan PLJ 2002, där Västmetron prioriterades framom Esbo stadsbana.
  20. I avseende på vid historisk blick står Robertson framom sina bägge stora samtida och vänner Hume och Gibbon.
  21. Fördelen med fusionskraftverk framom traditionella kärnkraftverk vore att processen inte behöver lämna efter sig lika starkt radioaktiva ämnen som vid fission.
  22. Drivmedel för att tanka flygplanen i framom förvarades i vanligtvis i två nedgrävda cisterner, som var och en rymde 100 kubikmeter.
  23. Som ekonomiskt oberoende kunde han prioritera dikten framom karriären och företa flera studieresor, förutom till Grekland och Rom också till Europas storstäder.
  24. Trots att jag oftast föredrar att intervjua vanliga människor framom politiker så skulle Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed vara den person jag helst skulle vilja intervjua just nu.
  25. Den 30 december 2015 framom det i slovakisk media att slovenska försvarsministeriet kommit överens med Försvarsexportmyndigheten om ett avtal gällande leasing av Gripen-systemet.
  26. Till denna uppfattning bidrog även, att han sorgfälligt undvek sin tids pretentiösa och svulstiga stil, liksom han i mycket annat stod långt framom sin tid.
  27. I hans sista budskap till Floridas lagstiftande församling ingick orden " Death would be preferable to reunion", att döden skulle vara att föredra framom återföreningen med nordstaterna.
  28. Tidningarna summerade det hela med noteringen " Efter matchen hurrade lagen för varandra, och man åtskildes efter att ha konstaterat att våra gossar i fotboll stå framom norrmännen".
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs framom?

preposition
oböjligt framom
adverb
oböjligt framom
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2