Vad betyder irreligiös?

Hur uttalas irreligiös?

 1. [-shö:s]
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet irreligiös?

   1. Modern hade inte varit religiös men inte irreligiös heller.
   1. Vidare deltog Atterbom i en religionsfilosofisk pressfejd till försvar för Schellings lära, vilken angripits som irreligiös, och man lär till och med ha funderat på att åtala honom för kätteri.
   1. På uppdrag av ryska regeringen skrev han 1818, vid kongressen i Aachen, en Mémoire sur l ' état actuel de l' Allemagne, i vilken han förhärligade Ryssland och angrep den tyska nationen som moraliskt fördärvad och irreligiös samt betecknade de tyska universiteten som plantskolor för revolutionära idéer.
   1. Vid starten i december 1890 var tidningens avsikt att bekämpa " de irreligiösa, antikristliga och materialistiska, till moralisk och sedlig ruin ledande rörelserna" och att arbeta för nykterhet, religionsfrihet och de kristnas enande.
   1. Hans diktning, som utgörs av contes, epistlar visor med mera, vittnar om god men vårdslös versifikatorisk talang, och han själv är urtypen för 1700-talets irreligiösa, versskrivande franske abbé, som hängav sig åt tidens lättsinne.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Ivar

Fornnordiskt namn med betydelsen bågskytt, sannolikt från orden för idegran och krigare. Även en kortform av namnet Ingvar..

Joar

Nordiskt namn sammansatt av betydelseelementen häst och krigare eller spjut: krigare till häst..

Hur böjs irreligiös ?

adjektiv
positiv en irreligiös
ett irreligiöst
den|det|de irreligiösa