Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet jordens sköte?

 1. Slumra ljuvt i jordens sköte är en psalmtext av okänd författare.

  Namnet kommer från fornengelska, den egentliga betydelsen är " jordens sköte", vilket visar dess betydelse i Rohans tidiga historia.

  Liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, skall också " Människosonen tre dagar och tre nätter vara i jordens sköte".

  Deras förening är ofta en förebild för ett hieros gamos och innehåller ibland även en jordbrukssymbolik, med plogen som fallos i jordens sköte, känd över hela världen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Aina

  Finskt namn som betyder den enda.

  Aino

  Finskt namn som betyder den enda.

  Besläktade namn: Aini

  Mest sökta