Vad betyder salong?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är klåra en synonym till taltrast?

Hur används ordet salong?

   1. Jag får sitta i herrgårdens salong och vänta och under tiden bjuds jag på te och kakor.
   1. Bredvid dramatikern Henrik Ibsen är Wagner först med att kräva mörklagd salong med stängda dörrar.
   2. Närvaron är det heller inget fel på; han vet hur man skapar kontakt med en salong och är bra på att berätta historier.
   3. Visst är det ett tankeväckande koncept som tar scen och salong i anspråk i ett försök att både utmana vår passivitet och styra oss.
   4. Regissören Tobias Theorell och Magdalena Åberg har diskuterat hur blodet rinner bakom en fernissa av förfining i den borgerliga salong de låter vara dramats ram.
   1. Här kan du läsa hela serien och se en Psykologisk salong om olika aspekter av tvångssyndrom.
   2. Det är några av frågorna som dryftas i den här en inspelningen av Idagsidans psykologiska salong på Stadsbiblioteket om tvångssyndrom.
   1. Många kunder har hängt med från pappas salong i stan.
   2. Att hennes salong dessutom påminner om barndomens frisörsalonger bidrar förmodligen till den känsla av lugn som infinner sig vare gång jag kliver över hennes tröskel.
   3. Frisören döms mot sitt nekande till böter för att ha sexofredat två unga kvinnor som var kunder i hans salong i Skåne.

Historik för salong

 • salong, 1752, om franska förh.; för övrigt mera vanligt först mot slutet av 1700-t., Gustaf III 1790, Sthlms Posten 1792 (om rikssalen i Gävle), från franska salon, av italienska salone, egentligen: stor sal, bildat med förstoringssuffixet -one (jämför t. ex balkong) av italienska sala, säl = franska salle, i sin tur av germanskt ursprungligen = sal. — Alltså ett av de synnerligen många lånord från franska, som beteckna rum o. rumsinredning och dylikt och som avspegla det starka franska inflytandet på detta område. Jämför t. ex. balkong, garderob, korridor, tambur samt beträffande möbler under schäslong. — Ordet salong syns ha inlånats vid samma av fransk kultur starkt påverkade tid som t. ex. chiffonjé, pendyl, schäslong, sekretär, trymå.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Ivar

Fornnordiskt namn med betydelsen bågskytt, sannolikt från orden för idegran och krigare. Även en kortform av namnet Ingvar..

Joar

Nordiskt namn sammansatt av betydelseelementen häst och krigare eller spjut: krigare till häst..

Hur böjs salong ?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en salong salongen salonger salongerna
genitiv en salongs salongens salongers salongernas