Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet tankeliv?

 1. Genom att rycka loss bitar från omfattande och komplexa författarskap och sammanfatta dem i slagkraftiga bilder ger den intryck av att kunna segla över tidens tankeliv med en suverän överblick.

  Konfucianismen och den av kineserna förmedlade och omformade indiska buddismen har präglat koreanskt och japanskt tankeliv in i vår tid.

  Medan den franska revolutionens arvtagare grep efter herraväldet i Europa försökte den som mer än någon annan skulle prägla europeiskt tankeliv fånga sin samtids rörelse i begrepp.

  - Analytikern kan då tillsammans med barnet hitta just detta barns specifika problem med sitt tankeliv och sina känslor.

  Kanske finns det ett biologiskt behov av radiodoktorer: de svarar mot dolda delar av vårt tankeliv som pockar på uppmärksamhet likt en bit surströmming som råkat sparkas in under kylskåpet.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Eskil

  Nordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen gud och kittel (hjälm).

  Besläktade namn: Esko

  Mest sökta

   Hur böjs tankeliv?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativett tankelivtankelivet
   genitivett tankelivstankelivets