Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till teckensystem

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet teckensystem?

 1. Föreställningarna om en enhetlig vetenskap och en rationell metod smälter samman i föreställningen om ett teckensystem så utformat att överensstämmelse kunde uppnås och därmed tillfredsställa viljan om att tala samma språk och därmed vara samstämmiga.

  En multimodal transkription som åskådliggör olika teckensystem gör det dock möjligt att notera sådant som jag annars möjligen inte skulle lägga märke till.

  Besökare kommunicerar i flertalet teckensystem och jag har lagt mig vinn om att framställa olika aspekter av deras meningsskapande.

  Ett multimodalt perspektiv ger redskap för att i detalj kunna studera och analysera meningsskapande i situationer då teckensystem bearbetas och transformeras av den lärande individen.

  Författaren lyfter fram hur dessa teknologier samverkar med andra semiotiska verktyg och teckensystem för att mediera meningsskapande inom konsten som kunskapsdomän.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maria

  Grekisk form av det arameiska namnet Mariam. Oklar och omtvistad betydelse.

  Besläktade namn: Mirja, Marjatta, Marion, Mariette, Mimmie, Marja, Mary, Maryam, Mia, Maisie, Maja, Majli, Manja, Marjo, Mari, Mariella, Marietta, Mimmi, Marielle

  Mest sökta

   Hur böjs teckensystem?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativett teckensystemteckensystemetteckensystemteckensystemen
   genitivett teckensystemsteckensystemetsteckensystemsteckensystemens