Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet tidsrum?

 1. Så blir också den som skriver en bärare av det förflutna och rör sig oundvikligen genom två tidsrum på en och samma gång.

  Den unga debutanten Carolina Fredriksson gestaltar i sin roman Flod barnens utsatthet och vilsenhet i ett tidsrum utan bestämda koordinater.

  – Dels är det en begränsad yta händelserna har utspelats på, dels är det ett begränsat tidsrum.

  Senare gav Usinger i Deutsch-dänische Geschichte 1189-1227 (1863) en grundig och opartisk framställning av detta viktiga tidsrum.

  – Jag har svårt att se någonting som kan göra samma arbete, att klara den kapaciteten och robustheten inom samma tidsrum och samma budget, säger han.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

tidsrum är sammansatt av

tid och rum
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Margareta

  Grekiskt namn som betyder pärla.

  Greta

  Tysk kortform av det grekiska namnet Margareta: pärla.

  Besläktade namn: Gret, Gretchen, Grete, Gretel, Maggie, Mait, Maret, Margita, Margret, Margreta, Margrete, Marguerite, Meit, Meta, Peggy, Malgorzata

  Mest sökta

   Hur böjs tidsrum?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativett tidsrumtidsrummet
   genitivett tidsrumstidsrummets