Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet tidsrymd?

 1. Detta kan inträffa inom så kort tidsrymd som en femtioårsperiod.

  Att förlita sig på att transparenta rekryteringsprocesser och befordringsgångar inom en rimlig tidsrymd åstadkommer en arbetsmarknad där kvinnor och män bedöms på lika grunder är snudd på naivt.

  Detta historiska samband är min bästa gissning när det gäller den tidsrymd under vilken den nuvarande krisen kommer att vara och nå sin lösning.

  Den tidsrymd som under alla omständigheter måste skilja ett grekiskt utträdesbesked från sjösättandet av en egen valuta skulle sannolikt föda finansiell panik.

  En ofantlig tidsrymd för flickans föräldrar som troligen velat gå vidare med sin sorg någon annanstans än i offentlighetens rum.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

tidsrymd är sammansatt av

tid och rymd

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Margareta

  Grekiskt namn som betyder pärla.

  Greta

  Tysk kortform av det grekiska namnet Margareta: pärla.

  Besläktade namn: Gret, Gretchen, Grete, Gretel, Maggie, Mait, Maret, Margita, Margret, Margreta, Margrete, Marguerite, Meit, Meta, Peggy, Malgorzata

  Mest sökta

   Hur böjs tidsrymd?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen tidsrymdtidsrymdentidsrymdertidsrymderna
   genitiven tidsrymdstidsrymdenstidsrymderstidsrymdernas