Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till jag och de andra

Synonymer till jag och de andra

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet jag och de andra?

 1. - Jag trodde knappt att Sten skulle klara sig, han var väldigt illa däran när vi äntligen fick upp honom i helikoptern, och därför blev jag och de andra i besättningen väldigt glada när vi kunde se honom livs levande på TV från sjukhuset i Åbo.

  - Både jag och de andra hoppas på att det blir så och det känns ju som om tittarna vill det också.

  När medierna drar in naturvetenskapen för att förklara de könsskillnader, som jag och de andra här anser är socialt konstruerade, då får det stort genomslag.

  - Det är jag och de andra rektorerna som i samråd bestämmer hur schemat ska se ut.

  - Hon var mycket orolig inför sin operation, så jag och de andra sköterskorna försökte peppa henne: "Det här kommer du att klara av, det är ingen fara."

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.