Synonymer till lära sig

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till lära sig

Ur Synonymordboken

Veckans kviss

Tema: skolstart

Starta kvissen

MATCHAD: adn-000000000000f092
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Var med och bygg upp synonymordboken

Är ordspråk en synonym till aforism?

Hur används ordet lära sig?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Om man vill, kan man hävda, att innan man kan lära sig nåt, bör man lära sig hurman gör för att lära sig.Man bör alltså innan man börjar studera, ägna sig åt studier i studieteknik.Men, kan man också hävda, goda resultat hänger mindre på rätt studieteknik änpå hur stark viljan att lära är.
  2. Samtalen sker en gång i veckan, och syftet är att eleverna ska känna ökad trygghet med varandra och med läraren, våga tala om sina tankar och känslor, lära sig lösa konflikter genom samtal, våga stå för sina åsikter, lära sig att alla är olika och lära sig argumentera och diskutera olika problem.
  3. Alla bör lära sig hur man lär sig, lära sig att vårda barns nyfikenhet och stimulera barns fantastiska potential.
  4. Sedan måste man leva, gå ut bland andra människor, lära sig deras språk, lära känna deras seder och lära sig förstå de mekanismer som styr deras samhälle.
  5. Om det är några killar som tycker det är svårt att lära sig matte till exempel, säger jag att om jag kunde lära mig svenska kan de också lära sig matte, säger han och skrattar.
  6. - Det är betydligt dyrare att lära sig den praktiska delen än att lära sig teoridelen.
  7. 1 800 lärare och pedagoger inom förskolor, grundskolor och gymnasier i tio av Fyrbodals 14 kommuner ska lära sig entreprenörskap i ett nytt tvåårigt projekt.
  8. - Män har vuxit upp och fått lära sig att det är okej för dem att bli servade medan kvinnor fått lära sig att alltid sätta sig själva i andra hand.
  9. Eleven måste lära sig att lära och upptäcka glädjen av att lära - och dit når vi inte genom att gå tillbaka till den gamla skolan, som byggde på auktoritet och något som ibland var rena terrorn.
  10. Att lära sig vad det egentligen innebär att ha hund, att lära sig det mest elementära om hur man handskas med detta djur.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
/1004363/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092