Synonymer till ringaste

/34854081/HBSynonymerPanorama
/34854081/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ringaste

Ur Synonymordboken
MATCHAD: adn-000000000000f092

Var med och bygg upp synonymordboken

Är diplomatiskt ingripande en synonym till demarsch?

Hur används ordet ringaste?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Den blev politisk trosbekännelse och existentiellt kval, exercis och själsskri, och ändå var den inte annat än ett utdraget skämt, en lustig historisk bagatell utan den ringaste betydelse, blott landsorts- och stadsstudenternas tröttsamma försök att undkomma anpassningen till den moderna storstaden och fortsätta med ett vegeterande intellektuellt liv, med bara alltför komiskt tydliga rötter till deras bondska förfäders dimmiga religiösa föreställningsvärld.
  2. Extra ordinarie pastorsadjunkten Arne B. Häggqvist nöjer sig dock inte med att lovprisa solens ljus och lundens sus utan inkluderar även de allra ringaste bland varelser, som giftsvampar och bakterier, ja han går till och med så långt som att erkänna sig imponerad av hiv-virusets biokemiska kurragömmalekar med värddjurets antikroppar.
  3. Han mötte sin sjukdom på samma osentimentala sätt; med full klarhet om oddsen men utan ringaste tanke på att ge efter.
  4. Dessutom är Mölndalsborna rejält pungslagna på pengar av politiker som inte har det ringaste begrepp om planering.
  5. Förarna har inte ringaste lokalkännedom, kör två gånger till samma adress med två resenärer trots påpekande från resenärerna att de kan åka i samma bil.
  6. En annan sak som inte har det ringaste med det där fyradecenniersjubileet att göra är att jag i samma veva även unnade mig en cd med en jättearg kepsklädd kille på omslaget och jätte-många "fuck" i texterna, trots att den uttråkade tjejen i kassan förmod- ligen trodde att det var en present till nåt av mina tonårsbarn (inte för att jag har några, men det kunde ju inte hon veta).
  7. - Det finns alldeles för många människor i Tyskland som inte har det ringaste hopp längre att ta sig uppåt.
  8. Det är naturligtvis inte fel att ha en presentatör, men den som får den äran måste ha klart för sig sin roll och inne sväva ut i betraktelser som inte har det ringaste samband med det som publiken kommit för att avnjuta.
  9. Nu är dynamiken en helt annan, men många ryssar kallar sig kristna utan att ha den ringaste aning om vad det egentligen betyder.
  10. Plötsligt är det alltså inte längre resenärerna som är för dumma för Västtrafik utan Västtrafik som infört ett biljettsystem utan att bekymra sig det ringaste om kundernas behov.
/34854081/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/34854081/HBSynonymerMPU1
/34854081/HBSynonymerMPU2
/34854081/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092

Webbplatsen synonymer.se sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.