/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till av alla krafter

/1004363/HBSynonymerMobilMid
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet av alla krafter?

  1. Sjöhävningen var våldsam och stormen öronbedövande, Sten fick hålla i av alla krafter för att inte ramla av flotten.
  2. Myndigheterna hade svurit på att Pentagon skulle återuppbyggas till årsdagen - och med uppbådande av alla krafter fick man det färdigt i tid, ner till sista kakelplattan.
  3. Marias mamma Barbro bryter ivrigt in i diskussionen för att berätta om hur hon och maken fick hålla kostnaderna nere av alla krafter när de byggde hus i Lerum för trettio år sedan.
  4. Här, ser du, måste man springa av alla krafter för att kunna hålla sig kvar på samma plats.
  5. Den franska regeringen bemödade sig av alla krafter om att på ett ståndsenligt sätt inkvartera och förpläga dessa sina gäster och har hittills givit ut icke mindre än 600 000 francs för detta besök.
  6. När andra ställt sig upp i båten och gungar av alla krafter är det klokt att vara måttfull.
  7. Eriksson tar i av alla krafter och kräver ett internationellt förbud mot utvinning av olja och gas i Arktis.
  8. Dalslandsbanan var till stor del finansierad av norska pengar och de investerarna motarbetade av alla krafter en fullbordan av Bohusbanan över Svinesund.
  9. där a är accelerationen, F är summan av alla krafter och m är massan.
  10. Kraften är en resulterande kraft, det vill säga den är den vektoriella summan av alla krafter.
  11. Griffenfeld föll offer för det envälde, som han själv av alla krafter hade strävat efter att utveckla.
  12. På söndagsnatten observerade man från livbåten en lanterna, man kastade loss från flotten och rodde av alla krafter mot ljusskenet, men förgäves.
  13. Han anstränger sig av alla krafter för att göra intryck på kammarjungfrun, men samtidigt förbryllas han av den slående likheten med den fördömde rosenkavaljeren.
  14. Hon däremot kämpar emot av alla krafter: detta liv ska räddas, till vilket pris som helst, för det finns en diffus högre makt som kommer att skydda henne och barnet.
  15. Då danska kriget bröt ut 1657, trädde han i Karl Gustafs tjänst som geheimeråd och åtföljde honom på krigståget mot Danmark samt bidrog av alla krafter till erövringen.
  16. Summan av alla krafter som i dag verkar i Syrien är att – medan ingen part är tillräckligt stark för att vinna – städer och byar sakta förvandlas till ruiner av regimens bomber mot rebellkontrollerade områden.
  17. Men hur är det här möjligt, tänker jag när sitter i en sliten folkvagnsbuss och håller i mig av alla krafter medan bussen slirar sig fram längs den lilla lervägen till Avdiivka i östra Ukraina.
  18. Nikias motsatte sig av alla krafter den genom Alkibiades ’ förespeglingar framkallade äventyrliga expeditionen till Sicilien (415) ; men när den en gång var beslutad, lät han förmå sig att vid sidan av Alkibiades och Lamachos mottaga överbefälet.
  19. Han ivrade för de svartas emancipation och sökte, själv ivrig protestant, av alla krafter främja en fri utövning av den protestantiska kulten, verkade för kyrkans skiljande från staten och bidrog till bildandet av L ' union des églises évangéliques de France.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Bernhard
  Tyskt namn som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Bernt
  Variant av det tyska namnet Bernhard som består av betydelseelementen björn och stark eller hård: björnstark.
 • Besläktade namn: Berna, Berhardina

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt